Może ktoś już przerabiał ten temat, po zamontowaniu gazu już kilka lat temu ostatnio coraz bardziej siada mi tył,kpl pasażerów i jest już bardzo nisko. Dodatkowo przy szybkiej zmianie kierunku jazdy buja autem, amorki sprawdzone przód około 70%, tył ok 60%. Chciałbym zastosować zamienne podobno równoważne sprężyny Kayaby. Pytanie czy pomoże? standardowa sprężyna, napewno nie zaszkodzi. Miałem zamontowane tulejki z przodu ale tył wisiał więc je zdemontowałem. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Może ma któryś z kolegów na sprzedaż kpl sprężyn, oczywiście pewnych.
pozdrawiam
Jak buja, to amorki masz do wymiany. Nie sugeruj się wartościami z tej maszynki na stacji diagnostycznej, bo to można wsadzić głęboko między bajki. Wiem, bo u mnie też tak było. Jak chcesz podnieść tył to wymieniasz sprężyny i amory na te od kombi
Jak chcesz podnieść tył to wymieniasz sprężyny i amory na te od kombi
I u mnie zbiornik gazu dociąża okrutnie tył. Myślę właśnie o sprężynach od kombi. Polecacie jakiegoś konkretnego producenta, sprzedawcę? Amortyzatory jeśli sprawne myślę nie wymagają wymiany (zakładam, że kombi ma takie same chyba co sedan)...
W mojej OI po wymianie amorków i gumy mocującej macphersona przód poszedł do góry 2 cm, pewnie teraz trochę siadło, musiałbym zmierzyć.
Z tyłu pod sprężyny trafiły gumy podwyższające od jakiegoś opla po 8 złotych/sztuka i jest wysoko.
Po przejechaniu przez śpiącego policjanta dochodzą jakieś odgłosy z tylnej osi, ale poza tym jest ok, niedługo będzie rok jak zmieniałem.
Jezdzilo na liftbackowych bedzie, poprostu sprezyna jest 2 cm. dluzsza. Jako ze masz ciezsza pupe, to wysokosc sie skomasuje i bedziesz mial wysokosc nowego auta bez LPG.
Komentarz